VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

HISSIGE HJELMELAND

(05.09.22) Etter 4-1 seieren over Hjelmeland virket Vaulen B å være mest fornøyd med å ha sluppet skader. Hjelmeland var nemlig av det viltre slaget og hadde noen stygge etterslenger på tampen.

Vaulen startet bra og Vetle Birkedal skaffet oss en tidlig straffe. Den satte Bendik Aarstad i mål to ganger før dommeren var fornøyd.

Håvard Nygård doblet etter 24 minutter da han skjøt vakkert inn da Torbjørn Ankerheim vendte spillet i boks.

Nå dabbet det noe av for Vaulen som ikke skulle score på 45 minutter. Denne gangen var det Håvard Nygård som ble felt som siste mann på 16-meterstreken. Dommeren fant en mellomløsning med straffespark og gult kort. Bendik Aarstad var sikker fra 11 meter igjen med sitt tolvte mål for sesongen!

Fem minutter før scoringen hadde Hjelmeland også blitt redusert til ti mann.

Kvarteret før slutt økte Torbjørn Ankerheim til 0-4 da han nikket inn etter en corner fra Michael Sivertsen.

Hjelmeland jobbet hardt hele kampen og fikk pyntet på resultatet etter 83 minutter.

Plusser i tre viktige poeng i kampen om å ta seriegullet foran nesen på Hinna 2 og den siste langturen unnagjort. Selve spillet var nok litt under pari etter den flotte kampen mot Havdur sist, men man må glede seg over slike seire også.

Kampfakta her!

HJELMELAND 1–4
VAULEN B

9 min
Bendik Aarstad (straffe)

24 min Håvard Nygård (T Ankerheim)

69 min Bendik Aarstad (straffe)

75 min Torbjørn Ankerheim
Christian Laugaland Munthe
83 min

05.09
Serie
Hjelmeland KG
Tilskuere: 80 Dommer: Frode Kleppe (Tjensvoll)

4. Bendik Aarstad <– 75 minutter

22. Eirik Moen <– 46 minutter (–> 89 minutter)

64. Torbjørn Ankerheim <– 75 minutter

6. John Petter Gilje <– 89 minutter (–> 90 minutter)

29. Sondre Isene
<– 60 minutter

28. Vetle Birkedal <– 60 minutter

35. Håvard Nygård <– 69 minutter

16. Ørjan Bergum –> 46 minutter (–> 90 minutter)

41. Atle Kristiansen –> 75 minutter

Vårmøtet med Hjelmeland endte med 6-2 seier til Vaulen B. Siden da har Hjelmeland mistet sin beste spiller, Tarald Hagalid, til Donn.
Vaulen B slet med å skrape sammen nok folk på søndag, men fikk god hjelp fra A-laget til å stille en slagkraftig tropp.

Vaulen B (3–142): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Magnus Torgersen – Bendik Aarstad Eirik Moen, Torbjørn Ankerheim, John Petter Gilje, Sondre Isene – Håvard Nygård, Vetle Birkedal.

Første omgang

Hjelmeland stadion er nok et sjeldent kryss i boka for groundhopping. Et ganske så flott anlegg med fint klubbhus og smådramatisk natur. Omlag 80 tilskuere satt også en fin ramme.

Vaulen B ønsket ikke å pøse på med alle fremover for å miste bakrommet for sine kjappe spisser, men faren var jo at man skulle bli for passive.

Man var iallefall på hugget fra start. Etter halvminuttet hadde Torbjørn Ankerheim en dobbelsjanse hvor han til slutt sendte keeper i full strekk før han måtte nøye seg med en corner.

De fire første minuttene hadde man sågar fire cornere. Nærmest var vel Vetle Birkedal som skjøt via en motspiller så det smalt i aliminiumet på siden av målet.

Bendik Aarstad tredde gjennom Vetle Birkedal sentralt etter syv minutter. I duell med keeper ble han felt. Dermed straffespark.

Bendik Aarstad steppet opp og scoret enkelt, men dommeren mente at nummer 6 hadde vært innenfor 16-meteren for tidlig. Dermed måtte Bendik ta straffen på ny, men straffe nummer to var bare enda bedre enn den første og gikk inn oppe i hjørnet.

Vaulens meget offensive keeper, Jack Aguera, ryddet opp en gang på en frispilling bak vår forsvarstreer før Håvard Nygård kom til en svær sjanse, men lobben over keeper ble ryddet unna på strek av en utespiller etter 11 minutter.

Henrik Grønvik hos Hjelmeland fikk så et gult kort for vertene.

Så sovnet Vaulen hen. Hjelmeland hadde initiativet en god stund. Torbjørn Ankerheim fikk tak i ballen etter 20 minutter og slo langt i retning Vetle Birkedal, men keeper kom ut i siste liten og fikk klarert like foran vår spiss.

Så et pent angrep av Vaulen like etter. John Petter Gilje brøt og slo til venstre hvor Birkedal la igjen til Bendik Aarstad, men skuddet fra 20 meter gikk halvmeteren over.

Man doblet halvveis i omgangen. Torbjørn Ankerheim krosset presist over i boks til Håvard Nygård på venstre, han avsluttet kirurgisk og dermed 2-0.

Tja, ikke allverdens av Vaulen B, men vi har vel blitt bortskjemte? Man hadde et par cornere hvor Håvard Nygård var nærmest med en stupende heading etter Giljes serve, men utenfor.

Så to rop etter straffe fra Vaulen. Først ble Sondre Isene taklet inne i boks, deretter slo Eirik Moen ballen opp i hånda på en motspiller.

Vaulen kom litt lenger opp i banen i denne fasen.

Gult kort til Magnus Kartevold etter 42 minutter. Var det en reaksjon for å ha bli taklet selv? Mer kortutdeling fra dommeren etter 44 minutter, denne gangen til Hjelmelands Håvard Espeland Halsne.

Et lite halvminutt ble lagt til og man gikk til pause med en programmessig 2-0 ledelse uten å ha gnistret.

Andre omgang

Etter hvilen hadde Ørjan Bergum kommet inn som høyre vingback for Eirik Moen.

Et raskt tatt frispark ble så skåret av like før Vetle Birkedal. Et bra tilløp det, men kun corner. Hjelmeland var heller ikke ufarlige og dem fikk avsluttet i nettveggen etter en corner i kampens 51. minutt.

Vaulen var igjen tamme og man måtte stole på Jack Aguera nok en gang da han var kjapt ute som sweeper og avverget en stor sjanse. Motsatt var Torbjørn Ankerheim i tvilsom offside på Isenes legge etter 54 minutter.

Nytt gult kort til Hjelmeland etter 58 minutter. Før Magnus Torgersen hos Vaulen fikk et sjelden kort også han. Samtidig gjorde man et dobbelbytte da Michael Sivertsen og Eirik Haglund kom inn for A-lagsspillerne Birkedal og Isene etter timen.

Ørjan Bergum slo et flott innlegg over på andre stolpe etter 62 minutter, men John Petter Gilje headet ballen over målet.

Håvard Espeland Halsne fikk så rødt kort etter å ha tatt Aarstad hardt og brutalt etter 64 minutter.

Håvard Nygård var god her med mange flotte løp. Etter 68 minutter fikk han belønning da han ble felt av keeper. Straffespark og gult kort til keeperen. Dermed var det Bendik Aarstad sin tur igjen. Igjen sikker som banken og 3-0 med hans tolvte B-lagsscoring denne sesongen.

Eivind Ankerheim kom så inn for Håvard Nygård etter 69 minutter.

Vaulen kunne lett ha fått et gratismål like etter da keeper klarerte rett i Michael Sivertsen, bare tilfeldigheter sendte ballen utenfor målet.

Vaulen var som plagsomme klegger nå. Michael Sivertsen fikk slått inn fra venstre og Bendik Aarstad var blant dem som var nære ved å konvertere etter 71 minutter.

Bendik Aarstad skjøt så via en hvit til corner. Michael Sivertsens corner fra venstre gikk vel via noen før Torbjørn Ankerheim nikket inn 4-0.

Et dobbelbytte fulgte minuttet senere da Atle Kristiansen kom inn til sin debut for Torbjørn Ankerheim, mens Aleksander Berge erstattet Bendik Aarstad.

Fra vondt til verre for Hjelmeland som med ti mann måtte bytte ut en lyskeskadd keeper etter 80 minutter. Vi mistenker det var en utespiller som tok plass mellom stengene.

Christian Laugaland Munthe reduserte så for Hjelmeland etter 83 minutter. Det var en rad av tilfeldigheter som førte til goalen, der var man nok litt rufsete bak.

En uselvisk Aleksander Berge søkte så Michael Sivertsen da han ble spilt fri etter 86 minutter, men det hele rant ut i sanden.

Nå var det uhyre mange stygge etterslenger fra Hjelmeland og dem kunne nok ha fått et nytt rødt kort etter at Sondre Kvame var alt for sen i duellen med Ørjan Bergum.

Eivind Ankerheim forstod ingenting da han ble avblåst for en offside etter 89 minutter. Like etter kom Eirik Moen inn for John Petter Gilje. Denne Gilje kom innpå like etter da man ikke tok noen sjanser med Ørjan Bergum som hadde hatt et luftig svev like før.

Inn i overtiden hadde Hjelmeland også et treff i tverrliggeren, men man holdt unna og vinner 4-1.

Dommeren mistet nok kontrollen på denne kampen. Hjelmeland fikk lov å spille veldig brutalt og flere kort burde ha blitt gitt.