VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

OPP PÅ TREDJE

(03.10.23) Fem seire på de siste seks kampene betyr at Vaulen B plutselig har tatt over 3. plassen. Hadde sesongen vart lengre kunne det faktisk ha blitt spennende, men Pol og Brodd 2 skal gjøre opp om opprykket.

Kampen mot Forus & Gausel 2 lå og vippet litt lengre enn strengt tatt nødvendig tross drømmestart.

Torbjørn Ankerheim satte trolig en slags verdensrekord da han scoret to mål før det var gått to minutter!

Etter å ha herjet med gjestene i tjue minutter slipper man seg nedpå. Forus reduserer rundt halvtimen og er også nære 2-2 før man vinner et straffe Espen Knudsen setter inn like før hvile.

Etter pause blir man slappe og gir fra seg hele initiativet. Man sliter med å gire seg opp og først etter at FGI reduserer til 3-2 etter 65 minutter ser man at spillerne skrur seg på igjen.

Selv om man skjerper seg bevares spenningen helt til Nicolai Moi Sene bredsider inn 4-2 i svevet etter 84 minutter.
Nå går bortelaget i oppløsning og det skapes sjanser over en lav sko.

To minutter inne i overtiden lobber Mads Isaksen elegant over keeper da han fikk tak i en løs ball etter Nahimanas raid.

Så etter 94 minutter blir det gapskratt på Vaulenbanen. Eirik Moen scorer sjeldent, men fikk en trippelsjanse av dimensjoner. Første forsøk fra Moen reddes. Returen går til samme mann som setter i tverrlegger. Ballen går igjen ut til Moen, men Nahimana har ikke lenger troen på Moen og kutter av ballbanen bare for å se sitt forsøk også bli reddet!

Moen, som i forrige hjemmekamp fikk et mål underkjent for offside, skriker ut i fortvilelse før dommeren blåser av kampen.

Kampfakta her!

Bilder fra kampen her!

VAULEN B 5–2
FORUS & GAUSEL 2
Torbjørn Ankerheim (Hebnes)
1 min

Torbjørn Ankerheim (?)
2 min

32 min Forus
Espen Knudsen (str)
44 min

65 min Forus
Nicolai Moi Sene (Knudsen)
84 min
Mads Isaksen (Nahimana)
92 min

47. Atle Kristiansen

Torbjørn Ankerheim og Jack Aguera skal være tilbake fra reiser. Audrius Mirauskas er fremdeles skadd. Espen Knudsen er frisk igjen etter sykdom sist. Theodor Gabrielsen skulle egentlig ha vært med, men sliter med ryggen etter mandagens trening og tar ingen sjanser. Theodor Haugen sliter også med rygg, men Erik Vogel ikke føler seg frisk nok ennå.

Vaulen B (4
–3–3): Jack Aguera – Magnus Torgersen, Simon Sakkestad, Espen Knudsen, Patrick Osei – Sander Bergevik, Eirik Moen, Torbjørn Ankerheim – Jonatan Hebnes, Nicolai Moi Sene, Noah Beisland .

Første omgang
Vaulen hadde avspark og fosset frem på høyre ved Nicolai Moi Sene som vant corner fra høyre. Jonatan Hebnes slo presist inn i boks hvor Torbjørn Ankerheim stanget inn 1-0 rett før minuttet.
Pangstart for Vaulen! Tasta tok avspark. Vaulen brøt og spilte fri Torbjørn Ankerheim sentralt i banen. Fra 20 meter klinket han et skudd nede til venstre. Dermed 2-0 før det var gått to minutter og scoringer fra samme mann!
Det var mye Vaulen i starten og man kom blant annet frem til en rekke cornere. Det høye presset kunne også ha ført til mer da Noah Beisland vant ballen på hjørnet av boksen, men det ble med nesten.
Espen Knudsen kom meget nær med et langskudd fra midtstreken som landet oppå nettaket etter 19 minutter.
Like etter var det et bra tilløp da Moi Sene var nær å frispiller Hebnes i boks.
Etter dette dabbet det noe av. Man så ut som et klart bedre lag spiller for spiller, men man la seg nok ned på 90 prosent slik at FGI kom mer med. Det måtte man betale for etter 32 minutter da deres nummer 2, som ikke stod på dommerkortet, men som ble kalt for noe ala Ridwan, skjøt et skudd nede i motsatt hjørne fra 18 meter litt til høyre for boks. Dermed var det ny spenning.
Etter 35 minutter var faktisk Forus & Gausel nære på 2-2 etter hurtig spill i lengderetningen. Igjen var det målscoreren som var hjernen bak da han slo en utsøkt ball rundt backen vår.
Nicolai Moi Sene var så nær ved å få seg et rom i boks da Noah Beisland fant ham, men han ble nektet i iiste liten på femmeteren etter 37 minutter.
Gjestene var frempå igjen da de kom seg fri i boks til venstre, men Jack Aguera ruste flott ut og fikk blokkert.
Så overgang for Vaulen hvor Nicolai Moi Sene skar inn fra hjørnet av boks før han skjøt flatt en drøy meter tilside for bortre stolpe etter 41 minutter.
Nicolai Moi Sene ble så hektet av Chiemerie Prince Obasi etter 43 minutter. Det betød gult kort og straffespark.
Stopper Espen Knudsen gikk frem og satte kjølig nede i kroken til 3-1.
Dommeren la bare til noen sekunder og man gikk til pause. Det føltes som en omgang hvor Vaulen kunne ha punktert kampen, men at man gjorde det unødvendig spennende.

Andre omgang

Etter hvilen kom Pacifique Nahimana inn for Ankerheim, noe som igjen betød at Beisland trakk seg ned et hakk.
For en selverklært ekspert så det ut som om Vaulen var mest interessert i å angripe med lettbein spill, men at man ikke vant ballen til å kunne gjøre det.
Å stå nede med målet man skulle score på føltes derfor som en oldefar som aldri får besøk på eldresenteret og når det først kom folk så stakk dem avgårde tidlig.
Forus elsket kampbildet og hadde blant annet et frispark som gikk like utenfor etter 52 minutter.
Spillerne var heller ikke fornøyde. Vi kunne høre kaptein Simon Sakkestad som mente at Vaulen ikke hadde våknet etter pause.
Så etter 55 minutter satte Patrick Osei seg ned på banen. Han fortalte at han hadde kjent noe på baksiden av låret. Han ble sporentreks erstattet av John Herman Ås på venstrebacken.
Vi antar at det var et for langt frispark signert Espen Knudsen da han slo frem fra 40 meter? Keeper glapp dog ballen i femmeteren og Pacifique Nahimana var nær ved å få tuppet inn fra kort hold, men ble presset fra det.
En nydelig kipp fra Noah Beisland sendte Nicolai Moi Sene fri, men han ble taklet i skuddøyeblikket. Det påfølgende corneret havnet etter hvert ute i returrommet hvor Eirik Moen skjøt vel over etter 58 minutter.
Moen som de fire siste dagene har spilt for A-, B- og C-laget foran svært vekslende publikumsmengder!
FGI 2 hadde ingen planer om å gi seg og kom til en gedigen sjanse på en corner etter timen. Like etter fikk Ture Gudmestad gult kort da han tok ned Nahimana som var på vei igjennom med raske klyv.
Nahimana så Sander Bergevik gode løp i øyekroken og det var nære på han fikk løype der.
Vaulen jukset en del og ble straffet for at tre mann stod igjen på topp og var publikumere da Forus & Gausel reduserte til 3-2 ved Isak Klubben Frafjord etter 65 minutter.
Det var en vekker for Vaulen som plutselig giret opp et hakk. Jonatan Hebnes åpnet det hele opp, men Nahimana ble stoppet av beinparade fra keeper. Noah Beisland førte så på tverrs av boks før han så en åpning og skjøt like over etter 67 minutter.
Så endte det neste med selvmål da Jonatan Hebnes' frispark inn i boks traff leggen på en motspiller.
Nicolai Moi Sene gikk så ned i boks. Ikke ulikt situasjonen hvor man fikk straffe i første omgang, men denne gangen var ikke dommeren enig.
Samtidig bestemte benken at Moi Sene og Nahimana skulle skifte posisjon etter 74 minutter spill, det betød at Passi tok over som midtspiss.
John Herman Ås fant så Pacifique Nahimana på direkten, men skuddet fra 16 meter ble fyrt over.
David Møller kom inn som indreløper for Beisland etter 79 minutter.
Forus hadde et frispark som gikk like utenfor etter 82 minutter, ballen traff i sidestanga som holder nettet strakt.
Nytt bytte på midten da Mads Isaksen kom inn for Sander Bergevik etter 84 minutter.
Vaulen fikk så et frispark ute til venstre på omlag 25 meter. Espen Knudsen slo presist inn foran mål hvor Nicolai Moi Sene bredsidet inn i svevet. En flott scoring.
Da falt gjestene i sammen og plutselig var Vaulen "all over" dem. Nahimana var på ferde etter 85 minutter, men skuddet strøk utenfor.
Nytt bytte like etter da Eirik Haglund kom inn for Moi Sene.
David Møller fant så Nahimana på løp i boks, han la ned den ene skulderen og skjøt flatt mot lengste, men måtte fortvilende se ballen gå utenfor etter 88 minutter.
Simon Sakkestad måtte tøyes for krampe etter 88 minutter.
Nå startet det å hølje for alvor og fotografen pakket ned kamera og stilte seg under balkongen da man ventet at dommeren skulle blåse av ettersom man var to minutter inne i overtiden. Da var det plutselig motorvei for Nahimana som ble taklet i siste liten, en løs ball havnet ut til Mads Isaksen på 20 meter. Han sendte avgårde en følsom lobb som dalte inn til 5-2!
Så fire minutter på overtid kunne og burde det ha blitt 6-2 da Eirik Moen kom til en eventyrlig sjanse.
Fra omlag krittmerket fikk han fritt skyte, men keeper ga retur. Ballen havnet ut igjen til Moen som skjøt i tverrliggeren. På det tredje skal det skje. Kula spratt fint ned for Moen som bare skulle sette den, men en ivrig Nahimana hoppet foran Moen bare for at det forsøket også skulle bli reddet. Moen fortvilte med et kraftutbrudd og det kom et latterbrøl fra både benk og medspillere for stakkars Moen som jo fikk et mål underkjent for offside foran det samme målet sist man var her med B-laget.
Dommeren blåste så av kampen og 5-2 seieren var i boks. Storhaug har hatt en motsatt formkurve og man gikk forbi dem på målforskjell. Det så jo ut som en umulig oppgave for en måneds tid siden.
Eller er det nå kjent at Vaulen B vil få en meget sentral rolle i siste serierunde. Tar man poeng fra Brodd B kan man hjelpe Pol til opprykk. Før den tid har man en lørdagskamp mot Bogafjell om drøye to uker. Nå er det nemlig høstferieavvikling på gang.