VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

GJORDE AKKURAT NOK

(03.10.21) Et slitent B-lag etter fire kamper på tolv døgn gjorde akkurat nok til å slå Ganddal B 2-1. Nå skal det sies at man skapte mer enn nok sjanser, men banens beste var bortelagets keeper.

Seieren betyr at Vaulen ennå har sjans på tredjeplassen. Nå ligger man to poeng bak et ferdigspilt Dirdal før helgens seriefinale mot Våganes. Alt er i våre egne hender her og det hadde jo vært litt ekstra gøy å havne over Hinna B på tabellen...

Begge Vaulens mål kom på cornere fra John Petter Gilje. Først kranglet Bendik Aarstad inn 1-0 på sin egen retur. Ganddal utlignet før pause, men Aleksander Berge ble matchvinner med 2-1 etter 55 minutter.

VAULEN B
2–1
GANDDAL B
Bendik Aarstad
22 min

40 min
Tarald Krogedal
Aleksander Berge (Gilje)
55 min

28. Jarle Eike

Snittalderen denne gangen var 32,2 år. Vaulen startet i 4-4-1-1-formasjonen man hadde så stor suksess med mot Hana.

Vaulen tok avspark ved Alexander Nilsen Surdal og de oransje kom best i gang. Torbjørn Ankerheim slo fri Nils Ivar Arefjord til høyre i boksen etter to minutter, men avslutningen hans ble reddet med en beinparade.

Nils Ivar Arefjord slo igjennom Alexander Nilsen Surdal som satte ballen i målet etter ni minutter, men bingohjulet til den ensomme dommeren sa offside.

Stian Lima lagde frispark etter 12 minutter. Det ble slått inn i boks før skuddet ble reddet av Jack Aguera.

Like etter ble John Petter Gilje felt, dermed gult kort til Ganddals Erik Ravnås Aarmo.

Vaulen frempå igjen etter 14 minutter da et knallhardt frispark fra Bendik Aarstad ble blokkert på fem meter.

Alexander Nilsen Surdal ble så dyttet i ryggen. Han tok selv frisparket fra 22 meter, men forsøket ble gitt til corner.
John Petter Gilje slo inn. Bendik Aarstad fikk to forsøk, på returen smekket han ballen oppunder nettaket til 1-0!

Alexander Nilsen Surdal på en ny stikker, denne gangen fikk han fortsette av dommeren, men forsøket fra høyre kanal ble reddet til corner i kampens 24. minutt.

Vaulen hadde tatt veldig over her noe som gledet et tallrikt publikum. Voldsomt med tilskuere i dag da det var ta-med-barna-på-jobb. Det bugnet med barnevogner og lekeplassen var fylt til randen. Det virket som om barna syntes det var kjekt, vil de andre barna måtte dra hjem når kampen er slutt overhørte vi en samtale mellom en unge og en mor.

Gult kort til Stian Lima etter 29 minutter, men har var ikke blant dem som stod i faresonen for å sone i serieavslutningen.

Keeper ruset så ut og fikk tatt ballen like foran Alexander Nilsen Surdal som fikk et luftig svev over keeper etter 32 minutter. Nilsen Surdal kom seg på beina, men hadde startet å dra på den ene foten.

Ganddal hadde kun to innbyttere og det var ikke det best trente laget vi har sett. "Kan du snart blåse av for pause, jeg er sliten," kom det allerede etter 33 minutter fra en av spillerne dems.

Flott frispilling av John Petter Gilje til Alexander Nilsen Surdal, men igjen offside. Det spørs om man rett og slett må starte løpene litt senere ved enkelte dommere?

Torbjørn Ankerheim ble så felt i scoringsposisjon etter 36 minutter. Gult kort til Jon-Krister Karlsen Torland.
Frisparket havnet ut til Magnus Torgersen som ble stemplet, nytt frispark utenfor boks for Vaulen. John Petter Giljes forsøk ble slått inn i en myriade av folk og rødtrøyene fikk unna.

Store sjanser til Vaulen igjen etter 39 minutter. Alexander Nilsen Surdal fikk en dobbelsjanse. To ganger ble det blokket fra kort hold. Angrepet var ikke over. Magnus Torgersen slo inn i boks før John Petter Gilje stupheadet over.

Så 1-1 etter 40 minutter. Det målet var mot spillets gang som man så fint sier. Målscorer for Ganddal var Tarald Krogedal.

Ganddals gode keeper Håvard Ueland reddet på nytt etter 41 minutter. Denne gangen kom forsøket sentralt fra Torbjørn Ankerheim. Ballen snek seg utenfor stolpen til corner.

John Petter Giljes corner gikk over på lengste til Stian Lima, men hans flate skudd ble reddet på strek.

Ganddal hadde litt trøkk over seg og man kunne aldri slappe av tross spillemessig overtak. Etter 44 minutter reddet Jack Aguera et brukbart forsøk.

John Petter Gilje la så tilbake til Torbjørn Ankerheim, men på ny en strålende redning.

John Petter Gilje fikk corneret tilbake og løftet denne gang over på andre stolpe hvor Bendik Aarstad headet like utenfor.

Minuttet ble lagt til før man blåste for halvtid.

Vaulen klart best, men en opplagt keeper hadde holdt gjestene med i kampen.

En småskadd Alexander Nilsen Surdal takket av i pausen. Stian Lima gikk også av. Inn kom Eivind Ankerheim og Henrik Lauvsnes.

Vaulen virket helt døde i starten av andre omgang. Ganddal var i førersetet. Espen Knudsen måtte lage corner på et innlegg. Så et farlig balltap sentralt av Bendik Aarstad. Ganddal stormet frem. Keeper Jack Aguera fikk reddet, men ballen spratt i stolpen før Jack fikk kastet seg over kula og holdt etter 51 minutter.

En frisk Nils Ivar Arefjord skaffet oss corner etter 54 minutter. John Petter Gilje slo inn, men Bendik Aarstads forsøk ble reddet til ny corner.

Så endelig mål av Vaulen. John Petter Gilje slo en innoverskrudd variant fra høyre. På andre stolpe var det tre oransje, men det var Aleksander Berge som svevde frem og stanget inn fra kort hold.

Bendik Aarstad var i overkant tøff etter 56 minutter og fikk gult kort, men ei han var i faresonen til siste serierunde mot Våganes.

Vaulen har ny kamp på tirsdag og Vaulen foretok et planlagt trippelbytte etter timen. Inn kom Mats Husberg, Thomas Idsø og Michael Sivertsen. Ut gikk John Petter Gilje, Nils Ivar Arefjord og Mads Isaksen.

Bendik Aarstad ble felt like utenfor boksen etter 62 minutter. Thomas Idsø slo kort til siden hvor Bendik Aarstad fyrte av, men igjen ble det blokkert.

Mye bedre av Vaulen nå. Thomas Idsø hadde blant annet en corner som ble headet unna.

Så Eivind Ankerheim onside alene gjennom mot keeper. Han plasserte nede mot høyre stolpe, men keeper fikk en lett touch på ballen som var i ferd med å trille like utenfor. Michael Sivertsen kastet seg frem for å skli inn ved stolpen, men det ble taklet til corner.

Vaulen stod oppe med flere folk etter corneren og til slutt havnet ballen hos Mats Husberg, men skuddet hans ble reddet i kampens 70. minutt.

Mats Husberg var mye involvert nå. Bra spill i forkant da Husberg vridde over til Sivertsen på motsatt. Nære på igjen! Like etter curlet samme Husberg et skudd like utenfor høyre kryss!

Ganddal slet med å komme opp i press og Vaulen hadde mer ro i spillet. Det hjalp nok også på at man hadde rutinerte Thomas Idsø som ballfordeler.

Ganddal spilte direkte, noe som alltid gir sjanser. Etter 73 minutter måtte Henrik Lauvsnes trå til og klarere et farlig innlegg på to meter.

Flott brudd av Bendik Aarstad som slo videre til Eivind Ankerheim, men det ble reddet på nytt. Eivind ble nektet på nytt etter 75 minutter da han dundret av fra 10 meter. En mirakuløs enhåndsredning av keeper som fomlet noe da han skulle fange opp egen retur.

Dette var enveisfotball! Vi hørte også rop etter et straffespark for Vaulen uten at vi rakk å notere hva som skjedde da det skjedde så mye!

Mats Husberg kunne ha avgjort kampen etter 77 minutter, men igjen ble det reddet. Ikke rart vi kunne høre barnegråt i bakgrunnen for dette var mange spilte sjanser av vertene.

Espen Tore Refvik kom inn som spiss. Midtbanespiller Bendik Aarstad fikk lov å gå av. Det betød at Eivind Ankerheim gikk ned et hakk.

Et corner til Vaulen etter 87 minutter ble headet unna. Ganddal var så nær å ta oss i ubalanse på en kontring, men presisjonen var ikke god nok.

Henrik Lauvsnes løp så med ballen mot eget mål, ballen spratt innover mot eget mål hvor Jack Aguera tok ballen med hendene etter 90 minutter. Ganddal ropte på tilbakespill, men dommeren vinket spillet videre.

Nesten fire minutter ble lagt til, men Vaulen holdt unna og kunne juble for tre nye poeng.

Vaulen (4
–4–1–1): Jack Aguera – Magnus Torgersen, Espen Knudsen, Aleksander Berge, Stian Lima – Nils Ivar Arefjord, Bendik Aarstad, Torbjørn Ankerheim, Mads Isaksen – John Petter Gilje – Alexander Nilsen Surdal.

Kampfakta fra kampen her! Vi følger kampen på twitter og i vårt livesenter.

FORHÅNDSOMTALE
Nest siste serierunde for B-laget når Ganddal 2 kommer på besøk. Legg merke til at denne kampen går søndag 3. oktober klokken 14:00 på Vaulenbanen.

Ganddal 2 har spilt seg litt i form i løpet av sesongen. Dem startet med tre strake tap før dem tok sine første poeng i 4-2-seieren over Dirdal. Siden har det fulgt to knepne etmålstap mot Riska 2 (1-2) og Våganes (2-3).

Vaulen 2 kan ikke lenger vinne serien. Det synes klart at Gjesdal vil rykke opp da Bogafjell 2 er avhengige av at førstelaget deres rykker opp. Vaulen kjemper dermed om tredjeplassen med et beite av lag, det viktigste er vel at man havner over Hinna 2 på tabellen?

Igjen en rekke forfall. Verken Simon Sakkestad, Morten Fløtre Solheim, John Herman Ås, Øystein Winsnes, Tom Arne Bø Pedersen, Eirik Moen, Christian Gramstad eller Chris Dodds er tilgjengelige. Audrius Mirauskas pådro seg en hamstringskade sist og står over her.
Daniel Lie kjente det også i beina etter kampen sist og hviles.

Thomas Idsø og Michael Sivertsen er tilgjengelig her. Magnus Torgersen og Nils Ivar Arefjord har også fått grønt lys etter å ha hanglet litt. Alexander Nilsen Surdal er tilbake etter å ha slitt med hamstringene.

Magnus Kartevold og Andreas Svensen er som kjent ute for sesongen. Øyvind Steinsbø, Jean André Gjelsten, Lars Petter Grønvigh og Mikael Jensen har også slitt med skader den siste tiden. Eirik Haglund er tilbake i trening, men kneet er ikke 100% så det spørs om han spiller mer i år.

Torbjørn Ankerheim ble utvist sist, men vil sone i OBOS-cupen på tirsdag. John Petter Gilje og Torbjørn Ankerheim lever forøvrig i faresonen med tre gule kort i serien.

Morten Breivik meldte seg syk på kampdag og Jarle Eike tar derfor plass på benken som back-up.

Troppen: 1. Jack Aguera, 2. Magnus Torgersen, 5. Bendik Aarstad, 6. John Petter Gilje, 7. Alexander Nilsen Surdal, 10. Eivind Ankerheim, 16. Mats Husberg, 18. Stian Lima, 21. Mads Isaksen, 26. Michael Sivertsen, 27. Aleksander Berge, 28. Jarle Eike, 31. Espen Tore Refvik, 34. Nils Ivar Arefjord, 36. Henrik Lauvsnes, 64. Torbjørn Ankerheim, 69. Espen "Balsam" Knudsen, Thomas Idsø.