<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SLO HINNA IGJEN

(03.05.22) For andre året på rad slo B-laget det hardtsatsende Hinna B-laget.

Seieren var til slutt fortjent, men første omgang var bizzarro. Hinna ledet 1-0 etter et flott skudd fra Andreas Eiane. Vaulen var svake, men rett før pause satte man inn to kjappe scoringer. Først en heading fra Simon Sakkestad før JP Aartun stod for dagens prestasjon med et flott soloraid før han curlet oppunder krysset.

I andre omgang kommer man lengre opp i banen og virker tryggere bak. Alexander Nilsen Surdal ble blant annet snytt for et soleklart straffespark.

Bendik Aarstad punkterte så kampen etter 73 minutter da han kriger inn en retur etter Knudsens tunge skudd.

Du kan lese mer om kampen på vår twitter her!

Hinna stilte sterkt med en håndfull spillere fra forrige A-kamp. Troppene og kampfakta vil dukke opp
her!

HINNA B 1–3
VAULEN B
Andreas Eiane
21 min

44 min Simon Sakkestad (Knudsen)

45 min Jan Philip Beto Aartun (solo)

73 min Bendik Aarstad (retur)

03.05
Serie
Wintershall Dea-banen
Tilskuere: 25 Dommer: Ronny Ludvigsen (Lura)

87. Andreas Svensen

Magnus Torgersen var tilgjengelig igjen etter skade og ferie. Både Morten Fløtre Solheim og David Møller gikk av med lyskestrekker sist og står over her. Morten Nygård er på ferie frem til 5. mai. Håvard Nygård (ribbein), Øyvind Vollen (ribbein), Henrik Lauvsnes (ankel), Mads Isaksen (brist i storetå) og Stian Lima (delvis avrevet leddbånd i kne) har ennå ikke trent etter avbrudd og blir ikke å se her.

Vaulen B (3–1–4–2): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Espen Knudsen – Eirik Moen Gabriel Økland Retallack, Bendik Aarstad, John Petter Gilje, Jan Philip Beto Aartun – Michael Sivertsen, Alexander Nilsen Surdal.

Første omgang
Rimelig rolig start på kampen til å være lokalderby. I starten hadde Hinna stort sett ballen uten å komme til sjanser. Vaulen var knapt over midten før dem kom til kampens største sjanse etter åtte minutter. Michael Sivertsen spilte fri Alexander Nilsen Surdal som dro seg innover i boks, vendte om og skjøt smart nede mot korthjørnet. Vi trodde det skulle bli mål, men ballen snirtet utsiden av stolpen!

Nicola Umed Cavalli skjøt med strak vrist inne i boksen etter 14 minutter, men Vaulens keeper Jack Aguera reddet.

Mye Hinna igjen og etter 21 minutter tok dem ledelsen. Eirik Moens høye klarering inn i midten ble fanget opp på 35 meter. Den tidligere vaulenspilleren Andreas Eiane fosset frem i mellomrommet før han fyrte av. En ekkel utoverskru lurte keeper som ikke nådde bort til stolpen.

Vaulen var meget baktunge og skapte lite. Den eneste beholdningen var et bra dribleraid av Alexander Nilsen Surdal som ble hindret i boks.

Etter 32 minutter felte Hinnas Rabih Taissir Kulaib Vaulens John Petter Gilje sentralt på 25 meter. Bendik Aarstad, som nyss var tilbake fra New York, skjøt svakt over på frisparket.

Opp mot pause fikk fikk Vaulen opp tenningsnivået og Alexander Nilsen Surdal var på ny nær ved å bryte igjennom. Like etter var vår keeper Jack Aguera i full strekk på et skudd etter 38 minutter.

Hinna hadde så et par kjappe cornere hvor Aguera kastet seg over den siste. Vaulen hadde også en corner etter 43 minutter hvor Jan Philip Beto Aartun headet Michael Sivertsens legg like over.

Det hadde rett og slett vært en blodfattig omgang fra Vaulens side og det handlet mest om å komme seg til pause. Trodde man...

Så etter 44 minutter fikk Vaulen frispark ute til venstre. Espen Knudsen løftet inn i boks. Alexander Nilsen Surdal stusset ballen via Simon Sakkestad og inn i mål. "Suren" jubla for målet, men etterpå ble man enige i at ballen sist var i ryggen på Sakkestad.

Minuttet senere var snuoperasjonen komplett. Jan Philip Beto Aartun stormet ned langs venstresida og skar innover på hjørnet av boksen, før han nærmest tuppet ballen opp i korthjørnet! Et sinnsykt solomål som vil være en knallsterk kandidat til årets mål.

JP var i ekstase og løp i gledesrus forbi alt og alle med armene strukket ut til siden.

Minuttet ble lagt til og Vaulen ledet 2-1. Nærmest et ran, men vi viser at man har kvaliteter til å få ut noe selv på dårlige dager.

Andre omgang
Vaulen var uendret etter pausen, mens Hinna byttet ut målscorer Andreas Eiane som jo er meget nær en startellever for A-laget dems.

Hinna fortsatte å jage og Kristian Boganes burde ha utlignet, men satte utenfor på en stor sjanse etter 50 minutter.

Michael Sivertsen satte så ballen i mål etter at dommeren hadde blåst for offside. Der stod vi på linja og det virket som en riktig avgjørelse.

Magnus Kartevold kastet seg inn i en takling og fikk gult kort etter 53 minutter.

Trener Jarle Eike foretok seg så et trippelbytte. A-lagets Henning Rimereit, som ankom kampen sent, kom inn sammen med John Herman Ås og Eivind Ankerheim. Ut gikk Gabriel Økland Retallack, Michael Sivertsen og JP Aartun.

Vaulen var farlig frempå igjen etter 55 minutter da Magnus Kartevold kastet inn i boks. Alexander Nilsen Surdal fikk sendt avgårde et flatt skudd ned mot stolperoten, men keeper reddet uten store problemer.

Kampen lå og vippet og man gikk inn i en rotete fase hvor ballen var mye oppe i lufta.

Alexander Nilsen Surdal fikk så notert et skudd på mål etter 61 minutter, men det overraskende forsøket fra 40 meter var nok litt vel optimistisk?

Så noen hektisk minutter. Hinnas Kristian Boganes kunne ha headet inn fra fem meter, men misset utrolig nok etter 63 minutter. Alexander Nilsen Surdal prøvde en ny frekkis fra langt hold, men forsøket fra høyresiden gikk over.

Dagens snakkis oppstod etter 64 minutter. Alexander Nilsen Surdal ble felt i boksen, det så ut som et soleklart straffespark. Dommeren trakk ikke en mine.

Like etter hadde Bendik Aarstad et skudd over.

Aleksander Berge kom inn som anker på midten for Moen etter 67 minutter. Jack Aguera reddet så til corner like etter.

Vaulen lå nå godt defensivt og hadde store rom å jobbe i på kontringer. Man var langt bedre enn i første omgang.

Vaulen punkterte kampen etter 73 minutter. Et corner fra John Petter Gilje ble halvklarert ut på 25 meter hvor Espen Knudsen dunket til av all kraft. Keeper måtte gi en retur og der var Bendik Aarstad som stjal med seg ballen og skjøt lavt i det tomme buret.

Eivind Ankerheim pådro seg så en skade og haltet fælt. Like etterpå var Magnus Torgersen klar for å erstatte han i kampens 78 minutt.

Hinna måtte gjøre noe og deres trener Sveinung Moen la om til tre mann bak. Dem headet da utenfor etter 81 minutter, men det var mye frustrasjon å spore hos dem nå.

Jarle Eike foretok sine to siste bytter etter 87 minutter da Mathias Strunck Gundersen og Andreas Svensen kom inn for Nilsen Surdal og Knudsen.

Hinnas Sondre Søberg Risa gikk gult kort på samme tid.

På tampen hadde Hinna et par tilløp, men det ville seg ikke. Dommeren blåste av kampen etter 91 minutter og Vaulen kunne slippe løs jubelen.