Fire forfall på kampdagen hos A-laget endret mye i planene. Aleksander Idland stod over sammen med Edvardas Kupsys, Arne Hårde-Keogh og en prøvespiller.

Ørjan Bergum er på ferie. Daniel Nicol er fortiden i Ghana. Oskar Moe mangler treningsgrunnlag. Casper Tjøstheim er i følge Idland ute med et lite blåmerke på ankelen... Hogne Heggheim og Håvard Nygård må stå over.
Henning Rimereit håpes tilbake i mars etter kneskaden han pådro seg i siste treningsuke i fjor. Marius Kastet skal være på vei til ny klubb.

B-laget slet voldsomt med antallet og må klare seg uten nøkkelspillere som Morten Fløtre Solheim, Bendik Aarstad, Stian Lima,  Michael Sivertsen, John Herman Ås, Eivind Ankerheim, Magnus Torgersen og Alexander Nilsen Surdal m.fl.

Første omgang

A-laget fikk spolert mange av sine forberedelser da det ramlet inn forfall i siste liten, men gikk for en plain 4-3-3.
Foran prøvespiller Phillip Malcolm i mål hadde man en forsvarsfireren bestående av Haug Laursen, Kvame, Syvertsen og Brokka. Trioen på midten var Ali, Wathne og Reiestad, mens Natland, Berge og Hebnes dannet trioen på topp.

Jarle Eike stilte med en offensiv 3-4-1-2. Keeper Jack Aguera stod langt ute som sweeper. Foran seg hadde han Lauvsnes, Sakkestad og Vollen. Fireren på midten var med to løpssterke kanter som skulle dekke store rom i Kartevold og Moen, mens Ankerheim og Gjelsten lå sentralt. John Petter Gilje var bindeleddet til spissene Knudsen og Mirauskas.

Vaulen rullet flott opp etter syv minutter og Eirik Moen kunne ha skutt i boks. Innlegget endret retning og havnet ute ved hjørneflagget hvor Henrik Lauvsnes slo via en motspiller til corner. John Petter Gilje slo innoverskrudd fra høyre. Ballen holdt på å gå rett inn, men keeper Malcolm fikk klort ballen vekk fra strek. Fra kort hold fikk Torbjørn Ankerheim sneket ballen over streken.

A-laget skulle spille, mens B-lagets stod høyt med offensivt press. Etter 17 minutter kunne B-laget ha doblet ledelsen. Et langt innkast fra Lauvsnes inn i boks til Gilje ble kriget videre til Magnus Kartevold som fra hjørnet av femmeteren fikk sitt forsøk reddet til corner.

A-laget hadde et godt skuddforsøk ved Vegard Natland etter 21 minutter, men Jack Aguera var nede i kroken og fikk slått til corner.

Etter 25 minutter stod det 1-1. Keeper fant Vegard Natland med en høy ball på midten av egen halvdel, han vendte flott før han fra innsiden av midtsirkelen slo en presis ball mot Jonatan Hebnes som lurte på linja. Den unge kantspilleren stormet fra og fra 16 meter plasserte han nede til venstre. Et flott mål som B-laget mente var offside, men det var nok greit at dommer Petter Hamre lot spillet gå.

Audrius Mirauskas kunne ha gitt B-laget ledelsen på ny etter 27 minutter, men skuddet strøk over høyre kryss.

Andre omgang

To endringer hos B-laget da Gjelsten og Lauvsnes ble erstattet av Møller og Bredesen. A-laget la om til 3-4-3. Anders Emilsen Schreuder og prøvespilleren Vetle Birkedal kom inn for Ali og Wathne.

I andre omgang hadde A-laget mye mer trøkk og Anders Emilsen Schreuder kunne ha nettet syv minutter ute i sin debut, men han satte Reiestads kross like over vinkelen.

Midtveis i omgangen kom enda flere bytter. For B-laget kom Haglund og Ordaz inn, mens Vollen og Mirauskas gikk ut. Hos A-laget kom JP Aartun inn for Berge.

Kveldens flotteste mål kom etter 44 minutter og det var B-laget som gikk opp til 2-1.
De oransje stod høyt oppe etter et innkast. Ole Bjørn Bredesen slo kort til Torbjørn Ankerheim som fra 20 meter sentralt tverrvendte og dundret ballen i høyre kryss.

A-laget var nære da Vegard Natlands skudd i boks ble blokkert av Kartevold etter 48 minutter. Like etter kom 2-2-målet.
Anders Emilsen Schreuder stormet inn fra venstre og slapp ballen inn sentralt på 16 meter. Vetle Birkedal tuppet ballen kort videre til Jonatan Hebnes, som plutselig var alene gjennom og satte inn. Igjen roping på offside fra B-laget og her hadde dem nok en god sak.

B-laget hadde noen gigasjanser etter 56 minutter da Haglund slo flott inn i boks, men verken Bredesen eller Ankerheim maktet å konvertere.

Tredje omgang
Til tredje omgang var det ennå flere bytter, nå sjonglerte man også på spillere mellom laga bare for å gjøre det enda mer komplisert.
John Petter Gilje og Harun Bashir Ali byttet lag. Vollen og Gjelsten kom inn for Bredesen og Kartevold. Etter 63 minutter kom så A-lagets Natland inn for B-lagets Moen.

A-laget lignet mer på en 4-4-2. Strunck Gundersen, Gilje og prøvespiller fikk sine første minutter for dem.

Det var mye strekk på laget for B-gjengen i andre omgang, men i tredje omgang la man om til 4-5-1 og fikk bedre kontroll igjen.

Her skulle B-laget til tider spille god fotball, mens A-laget nå slo mer langt.

A-laget tok for første gang i kampen ledelsen etter 65 minutter. Ute på høyre slo Eirik Reiestad inn. Ballen gikk via B-lagets Espen Knudsen og inn i mål. 3-2 etter selvmål.

B-laget hadde sine sjanser. Først Ankerheim som prøvde å kopiere med et nytt skudd i retning krysset, deretter ble Møller blåst av for en offside han iallefall ikke var enig i.

Etter 76 minutter stod det 3-3. Vegard Natland slo innoverskrudd fra høyre og fant David Møller som headet inn fra kort hold. For benken så det ut til at ballen gikk rett inn, men det var nok et lett hodetouch fra Møller.

Like etter tok B-laget ledelsen på ny. Eric Ordaz foret Harun Bashir Ali som dro i fra sentralt og dunket ballen nede i kroken. Et klassemål av Ali etter den lure frispillingen.

Jack Aguera måtte i strekk på Even Kvames skudd etter 79 minutter.

Ali var frempå igjen like etter, men prøvespilleren i mål reddet flott.

Ole Bjørn Bredesen kom inn igjen etter 81 minutter da Simon Sakkestad måtte av med krampe.

Nok en nydelig corner av Vegard Natland ga 5-3 da svære Øyvind Vollen stanget inn. Wow, på cornere var B-lagets svære spillere fullstendig overlegne de unge A-lagsspillerne.

B-lagsspillerne var meget slitne på tampen, men brukte rutinen til sin fordel. De skapte også den største sjansen i sluttminuttene da Ali ble taklet i skuddøyeblikket fra 20 meter, ballen var fri og David Møller fulgte opp, bare for å se at keeper reddet bra.

En fin treningsøkt for begge lag hvor man drar nytte av hverandre. B- og C-lagsgutta må ha ros for selvdisiplinen, lojaliteten og smartnessen. A-laget vil nok få en fin sesong når man får satt et lag, i dag ble det litt mye nytt på en gang.