VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

KOPERVIK TOK INGEN SJANSER

(02.10.21) Selv om Kopervik kjemper om opprykket til 3. divisjon tok trener Tore Emberland ingen sjanser og stilte med toppet lag mot Vaulen B.

Dermed skulle det bli en hard tørn for Vaulen, men med litt mer marginer kunne det i det minste ha blitt litt jevnere.

Vaulen scoret nemlig på begge sine to straffer før kampen, samtidig som Morten Fløtre Solheim hadde en enorm sjanse før minuttet til å øke til 0-3.

Offsideavgjørelser og skader skulle heller ikke gjøre det lettere, men at B-laget fra 6. divisjon kom til en kvartfinale i  Rogalandscupen får heller hylles på en kveld som dette.

Keeper Jack Aguera hadde en meget travel kveld og selv om man tapte 7-2 var ikke det hans feil. Trener Emberland utbrøt at han ville kjøpe Aguera og var raskt borte til han etter kampen for å gratulere med flott innsats.

Etter kampen gikk Aguera ut på twitter og bekrefter at han blir i Vaulen. Han var da også den eneste som ble sjøsyk på ferga, så det blir neppe pendling til Kopervik med det første...

Kampfakta her! Vi oppdaterte fra kampen på twitter og i vårt livesenter.

KOPERVIK
7–2
VAULEN B

0 min
John Petter Gilje (Straffe før kamp)

0 min
Bendik Aarstad (Straffe før kamp)
Øystein Myge Ytreland
14 min
Elias Gaupås
18 min
Finn Stefan Fosen
32 min
43 min
Andreas Høines (straffe)
50 min
Andreas Høines
75 min
Arild Solvig Olsen
86 min

02.11
OBOS-cupen - kvartfinale
Åsebøen kunstgress
Tilskuere: 50 Dommer: B K Knudsen (Ferkingstad)

28. Jarle Eike

Vaulen B måtte klare seg uten viktige brikker som Daniel Lie, Michael Sivertsen, Magnus Kartevold, Magnus Torgersen, Stian Lima og Øystein Winsnes, men det var allikevel et bra lag man hadde med seg på bussen nordover.
Med kun fem reelle innbyttere kastet man også opp laglederne Frode Lima og Jarle Eike på dommerkortet for show.

Grunnet divisjonsforskjellen fikk man to straffespark før kampen. Her har Vaulen vært overlegne i denne turneringen, også denne kvelden scoret man sikkert ved John Petter Gilje og Bendik Aarstad.

Dermed hadde man en 2-0 ledelse å gå på.

Vaulen var nær ved å få en drømmestart da Morten Fløtre Solheim rundet ute på 16 meter, men han ble taklet i scoringsøyeblikket.

Kopervik kunne da fort ha redusert etter tre minutter, men Jack Aguera reddet.

Hektisk start, men skår i gleden da viktige Audrius Mirauskas kjente strekken etter fem minutter og signaliserte til benken at han måtte ut.

Eivind Ankerheim erstattet Audi etter åtte minutter.

Vaulen B slet med å få has på de fotrappe ungguttene fra Kopervik. Jack Aguera ble testet et par ganger, mens Eirik Moen var nær ved å lage straffespark etter ni minutter.

Etter 14 minutter stod det 1-2. Øystein Myge Ytrelands frispark fra 27 meter suste inn i krysset.

Andreas Høines hadde så en tverrvending på 16 meter, men Aguera holdt flott.

Kopervik hadde mye av spillet, men det var surt at 2-2 var et klart offsidemål. Dommeren, fra Kopervik, lot spillet gå da dem spilte seg gjennom sentralt. Elias Gaupås satte ballen under keeper.

Høyreback Eirik Moen fikk så unna på strek etter et corner i kampens 22. minutt.

Son van Vo avleverte så en suser etter 26 minutter som Jack Aguera måtte gi til corner.

Koperviks Finn Stefan Fosen satte så over fra kort hold etter 28 minutter.

En sjokkstart for Vaulen som måtte få troen på det igjen. Et corner fra John Petter Gilje ble bokset unna etter 31 minutter.

Kampen var snudd etter 32 minutter da Finn Stefan Fosen satte inn 3-2. Igjen en soleklar offside og stor vrede fra strandguttene.

Vaulen fikk tidvis til noe bra spill selv om det til tider var langt mellom lagdelene. John Petter Gilje satte i gang Morten Fløtre Solheim i den venstre kanalen etter 37 minutter. Fløtre  dro seg foran backen og skjøt en markkryper ned i nærmeste fra 22 meter, men keeper reddet.

Game, set and match for Vaulen da Finn Stefan Fosen fluktet inn på nærmeste etter et innlegg fra høyre i kampens 43. minutt.

Dommeren la ikke til noe og lagene gikk til hvile på stillingen 4-2 fordel Kopervik.

Den korte pausen ble holdt utendørs og sayingen blant spillerne var at man måtte opp med hodet her.

Vårt andre offensive ess, Alexander Nilsen Surdal, slet også med en skade og ble erstattet av Øyvind Vollen. Dermed rokkerte man godt om slik at Morten Fløtre Solheim endte opp som midtspiss.

En ny god redning av Jack Aguera tidlig i omgangen. Koperviks trener var i ekstase over Vaulens britiske keeper. "Vi kjøper han!" ropte han over Åsebøen.

Så ble Andreas Høines felt i boks etter 50 minutter, samme mann tok straffen og dermed 5-2.

Vaulen lå nå stort sett å forsvarte seg, men man øynet en mulighet da Bendik Aarstad ble felt på 35 meter etter 57 minutter.
Bendik Aarstads frispark hadde en god retning, men gikk i muren.

Igjen lot dommeren offside være onside etter 58 minutter. Finn Stefan Fosen kom mutters alene igjennom, men satte heldigvis over i duell mot Aguera. Nå var vaulengjengen i fistel her!

Dobbelbytte av Vaulen etter timen. Chris Dodds og Aleksander Berge kom inn for Eirik Moen og Torbjørn Ankerheim.

Mer Aguera-show for Vaulen. Først reddet han Gaupås' forsøk før han holdt et frispark fra Myge Ytreland. Deretter fulgte en brilliant dobbelredning.

Simon Sakkestad gikk så gult kort for Vaulen etter 68 minutter.

Espen Knudsen som hadde fått et skudd i bakhodet var litt dizzy og ble erstattet av Henrik Lauvsnes like etter.

Jack Aguera fistet så et frispark over før et skudd fra 16 meter gikk via en oransj og like utenfor etter 70 minutter.

Hva så med Vaulen? Et lite halmstrå da en stikker fra John Petter Gilje var nær ved å finne Morten Fløtre Solheim på vei igjennom.

Torbjørn Ankerheim kom inn for Morten Fløtre Solheim etter 72 minutter.

Kopervik skal ha for et flott 6-2 mål etter 75 minutter. Andreas Høines driblet i boks før han satte inn.

Eirik Moen kom inn for John Herman Ås etter 75 minutter.

Så et stolpetreff fra Kopervik før Jack Aguera holdt returen galant etter 80 minutter.

Vaulengutta skal ha stor kreditt for hvor hardt dem jobbet, men startet nå å bli litt slitne med sitt tynne treningsgrunnlag.

Arild Solvig Olsen økte til 7-2 etter et frispark etter 86 minutter.

Vaulen kunne ha pyntet på resultatet, men KIL fikk unna corneren foran Øyvind Vollen.

Bendik Aarstad slet med en skade etter 90 minutter, dermed kom selveste Frode Lima innpå.

Han rakk stort sett bare å løpe over banen før dommeren blåste av kampen.

Dermed var eventyret over for Vaulen B, man kan jo undre seg på om det hadde blitt litt jevnere med linjemenn, men Kopervik var uansett et klart bedre lag.

Vaulen B (
4–5–1): Jack Aguera – Eirik Moen, Espen Knudsen, Simon Sakkestad, John Herman Ås – Audrius Mirauskas, Torbjørn Ankerheim, John Petter Gilje, Bendik Aarstad, Morten Fløtre Solheim – Alexander Nilsen Surdal.

FORHÅNDSOMTALE
Vaulen A har to store meritter fra denne turneringen, men har ikke deltatt på en rekke år. B-laget var sist med i 2014.
I 2004 kom Vaulen til semifinalen i Rogalandscupen, da tapte man 3-2 etter ekstra omganger mot 1. divisjonslaget Vard Haugesund. I 2009 vant man finalen 2-0 borte mot Klepp i det som er klubbens eneste triumf i denne turneringen.

Vaulen Bs vei til kvartfinalen startet i august med gruppespill. Her slo man først Kvitsøy 3-0, før uavgjort 4-4 mot Lye, deretter fikk man en gratis seier mot Madla 3 på walkover. I mellomspillet slo man Hana fra 4. divisjon 5-4, mens det ble tøffere borte mot Bogafjell. 4-2 tapet var allikevel nok til å gå videre blant de beste toerne.

Kopervik har hatt en litt lettere reise. 3-2 borte mot Torvastad og 8-2 over Falkeid, samt walkover mot Vedavåg Karmøy gjorde dem til gruppevinnere i grunnspillet. I mellomspillet fikk dem free pass da både Frøyland og Moster/Bremnes trakk seg.

Kopervik er et topplag i 4. divisjon avdeling 2. Som topp-tre-lag har dem gode muligheter for opprykk.

Vaulens aldrende lag har slitt en del med skader i høst. Her må man klare seg uten store navn som Michael Sivertsen, Daniel Lie, Stian Lima, Magnus Torgersen, Magnus Kartevold og Øystein Winsnes.