VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

DRAMATISK CUPEXIT

(01.11.22) Mye bra, veldig lenge for B-laget som ledet kampen til det gjenstod et drøyt kvarter.

På stillingen 3-2 får man keeper Jack Aguera utvist etter 65 minutter. En klumsete takling, men tok han bort en klar scoringsmulighet?

"Jack felte ikke som siste mann og ballen tuppes ut mot kast. Soleklart gult kort. Aldri rødt. Matchavgjørende," sa trener Jarle Eike etter kampen.

Uten keeper på benken var det spissen Espen Knudsen som tok på seg keeperdrakten. Da skulle det selvsagt bli tyngre, så på stillingen 3-3 dømmes det tvilsomt straffespark i mot Ørjan Bergum.

Den situasjonen står dem trolig og diskuterer nede på Vaulenbanen enda.

Ganddal setter straffen og øker senere til sluttresultatet 5-3.

Dermed er det Ganddal som skal spille finale i Rogalandscupen mot Varhaug fredag 18. november i Randaberg Arena.

Mange bitre følelser etter kampen, men her var det mye positivt å ta med seg.

Bilder fra kampen her!

Kampfakta her!

VAULEN B 3–5
GANDDAL
Bendik Aarstad (straffe)
0 min

Bendik Aarstad/selvmål
24 min

43 min Henrik Bjørgen Jensen
Espen Knudsen (Gilje)
50 min

53 min Henrik Bjørgen Jensen

74 min Jørgen Borgenvik

82 min Henrik Bjørgen Jensen (straffe)

92 min Oliver Sælevik (Bjørgen Jensen)

29. Vetle Birkedal

75. JP Beto Aartun –> 46 minutter (<– 87 minutter)

43. John Herman Ås –> 67 minutter

85. David Møller –> 84 minutter

3. Simon Sakkestad –> 87 minutter

5. Øyvind Vollen

21. Eivind Ankerheim

27. Aleksander Berge

Ganddal var sett på som en tøff nøtt. De endte på 3. plass i 5. divisjon og hadde lokalfotballens største måltyv i Henrik Bjørgen Jensen som stod med utrolige 53 mål i serie og cup!

Her var Håvard Nygård suspendert etter utvisning i kvartfinalen. Magnus Torgersen måtte melde forfall i tolvte time. Alexander Nilsen Surdal var ute med kneskade, men gode nyheter var at det bare var delvis avrivning av leddbånd i kneet, slik at han kan være klar igjen på nyåret. Morten Fløtre Solheim er på ferie i Australia.

Gledelige nyheter er at JP Aartun gjør comeback etter at han tok en pause i sommer.

Vaulen B (5–2–12): Jack Aguera – Ørjan Bergum, Magnus Kartevold, Bendik Aarstad, Eirik Moen, Vegard Natland
– Torbjørn Ankerheim, John Petter Gilje – Audrius Mirauskas – Espen Knudsen, Vetle Birkedal.

Første omgang
Ganddal fra divisjonen over, dermed en straffe til Vaulen B før avspark. Den ekspederte Bendik Aarstad sikkert oppe til høyre til 1-0.

Ganddal virket å være giret for oppgaven og satte i gang et voldsomt tempo i det offensive spillet, her måtte Vaulenforsvaret sideforskyve godt og være på tå hev!

Vaulen var frempå etter syv minutter med en corner som isteden endte med en skummel kontring, men vår forsvarer Magnus Kartevold skulle ordne opp.

Ganddal fortsatte å male på, men Vaulen lå bak ballen med mange spillere i sin spesialsydde 5-2-1-2 og slapp bortelaget til få klare sjanser. Etter 16 minutter fikk Bendik Aarstad unna på strek etter en corner.

Når Ganddal virket meget gode offensivt, var dem ikke like trygge i de bakre ledd og man så at det var noe som kunne straffe de få gangene man kom på kontringer. Audrius Mirauskas var på vei igjennom etter 21 minutter, men presset gikk skuddet via en blå og ufarlig inn til keeper.

Litt ut av det blå doblet Vaulen ledelsen ved Bendik Aarstad etter 24 minutter. Det var et frispark fra 40 meter som ble løftet frem, en Ganddal-forsvarer forlenget ballretningen med en stuss slik at keeper ble overlistet. Ballen hadde jo retning mot målet slik at dermed teknisk kan gis som spillermål til Bendik.

Om det var Ganddal som var rystet eller Vaulen som fikk mer troen på det vites ikke, men etter dette fulgte en brukbar periode for Vaulen hvor man skapte noe mer. Mirauskas skjøt i steget, men utenfor etter 29 minutter. Birkedal skaffet en corner etter 32 minutter som igjen ble avsluttet inn til keeper.

Ganddal hadde så en voldsom dobbelsjanse etter et frispark i kampens 34. minutt før dem ble vinket av for offside.

Magnus Kartevold syntes å ha fått spesialoppdraget ved å fotfølge farlige Henrik Bjørgen Jensen. Han høstet en voldsom applaus for måten han tok ut lokalfotballens toppscorer etter 40 minutter.

Ganddal reduserte til 2-1 etter 43 minutter. Det var meget kaotisk foran kassen. Ballen traff først stolpen før det ble konvertert fra kort hold. Vi slet med å se hvem som var målscorer i kaoset, men målet ble kredittert Henrik Bjørgen Jensen på fotball.no.

To minutter ble lagt til. Ganddal hadde styrt det meste, men Vaulen hadde vært lure og forsvart seg godt og satset på kontringer.

Andre omgang

Audrius Mirauskas var usikker på oppvarmingen før kampen og ble byttet ut i pausen uten at vi vet om det var årsaken. Inn kom Jan Philip Beto Aartun.

Mot spillets gang gikk Vaulen opp til 3-1 ved Espen Knudsen. Han mottok ballen i boksen fra John Petter Gilje, ventet til han fikk keeper helt opp i seg, før han tok til siden og trillet ballen inn i det tomme buret etter 50 minutter.
Wow, den omskolerte stopperen har fått en ny vår som spiss både for B- og C-laget.

Dessverre svarte Ganddal nesten med en gang. Det var en ball sentralt, man virket å ha kontroll, men Henrik Bjørgen Jensen satte opp en voldsom fart som man ikke var forberedt på. Det var et rykk vi sjelden ser på dette nivået og det spørs om ikke toppscoreren er moden for større oppgaver?

Jack Aguera reddet så et skudd til corner før Bendik Aarstad igjen stod og headet unna på andre stolpe etter 61 minutter.

Nytt gjennomspill i bakrom ut mot venstre. Jack Aguera lå på mellomdistanse og sluret før han bestemte seg for å gå inn i taklingen. Han tok både ball og mann. Soleklart gult kort, men dommeren mente at han felte som siste mann og tok fra dem en klar målsjanse. Dermed stor dramatikk med direkte rødt kort.

Ikke skulle Vaulen bare spille med ti mann i over en halv omgang, man hadde heller ingen keeper å sette innpå.

Valget falt på å bruke en sporty Espen Knudsen mellom stengene.

Samtidig som "Balsam" fikk tredd på seg keeperdrakten og hansker gjorde man et bytte da John Herman Ås kom inn for Torbjørn Ankerheim. Det virket som at man la om til 4-4-1.

Knudsen fikk testet seg allerede på det påfølgende frisparket som han holdt!

Det skulle bli vanskelig nå og da Jørgen Borgenvik curlet inn 3-3 borte i lengste etter 74 minutter var man like langt.

Et flott brudd av John Herman Ås fant Vetle Birkedal sentralt. Skuddet gikk utenforog vi var nok litt heldige som ble tildømt et corner der. Det ble ikke noe ut av corneren, men vi fikk i det minste løftet laget noe.

Ørjan Bergum bedyret så sin uskyld etter 80 minutter, men dommeren ville ikke høre på og dømte straffespark og ga gult kort.

Espen Knudsen var faktisk meget nær ved å redde, men Henrik Bjørgen Jensen ga 4-3 på straffesparket.

Vaulen byttet inn mer power i David Møller for Eirik Moen etter 84 minutter. Like etter fikk Ganddals Tom Gøran Haukalid gult kort.

Stopperveteranen Simon Sakkestad ble så byttet innpå som et oppspillspunkt fremme da JP Aartun gikk av etter 87 minutter.

Henrik Bjørgen Jensen fikk gult kort etter 89 minutter.

Vaulen måtte pushe på, men isteden satte Ganddal inn nådestøtet to minutter på overtid på en kontring hvor dem fikk lagt inn fra høyre ved Henrik Bjørgen Jensen til Oliver Sælevik som nettet fra kort hold.

Vaulen skulle faktisk treffe tverrliggeren to ganger i sluttminuttene. Først et frispark fra 60 meter ved keeper Espen Knudsen som spratt skummelt gjennom boks før den dabbet oppå metallet.

Så i kampens siste frispark etter 96 minutter da John Petter Giljes frispark fra 25 meter sentralt gikk i bue over muren og landet oppå tverrligger før den gikk ut.

Da dommeren blåste av stimlet det seg med misfornøyde spillere og ledere fra Vaulen rundt dommeren, de mente seg nemlig snytt for noe de ikke mente var et rødt kort.