VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SERIEMESTRE 2022

(01.10.22) Vaulen trengte ett poeng for å ta seriegullet, men etterlot ingen tvil helt fra start. Allerede etter ti minutter ledet man 3-0 før man til slutt endte med en fin-fin 7-1 seier.

Dermed vinner man serien for første gang siden toerlag ble innlemmet i ordinært seriespill i 1997. Nå har man billett til KM-sluttspillet hvor man skal opp mot vinnerne fra de tre andre avdelingene. Fra avdeling 1 venter enten Lye eller Dirdal, fra avdeling 2 er Våganes mestre selv om kretsen ga Viking en friplass i 6. divisjon og fra avdeling 4 ble Kopervik 2 suverene seriemestre.

B-laget har hatt en eventyrlig utvikling siden Jarle Eike overtok laget. På nyåret vant man Pol-turneringen, nå er seriegullet i boks, kretsmesterskap venter og man er i semifinalen av Rogalandscupen!

Morten Fløtre Solheim
2 min
Vetle Birkedal (Fløtre Solheim)
7 min
Espen Knudsen (Kvame)
10 min
Morten Fløtre Solheim (Knudsen)
46 min
Espen Knudsen (Isene)
49 min
Sondre Isene
66 min
Michael Sivertsen (Fynn Alves)
73 min

92 min Johannes Wigestrand

87. Andreas Svensen

Forfall fra (hold pusten) Alexander Nilsen Surdal, John Petter Gilje, Torbjørn Ankerheim, Eivind Ankerheim, Bendik Aarstad, Audrius Mirauskas, Stian Lima, Eric Ordaz, Aleksander Berge, Håvard Nygård, John Herman Ås, Espen Klette, David Møller, Ole Bjørn Bredesen og Magnus Kartevold.

Det betød at man fikk med seg Noah Fynn Alves (15) fra Gutter 16 og Øystein Winsnes (50) fra Veteran. En herlig aldersdifferanse på 35 år der altså.

Man fikk også hjelp fra A-laget i Sondre Isene, Even Kvame og Vetle Birkedal. Samtidig var studenten Endre Lien hjemme fra studier i Kristiansand denne helga, mens man også fikk hjelp av Anders Idsø som gjorde comeback for anledningen.

Vaulen B (3–142): Jack Aguera – Magnus Torgersen, Simon Sakkestad, Eirik Moen – Anders Idsø – Eirik Haglund, Even Kvame, Sondre Isene, Vetle Birkedal – Espen Knudsen, Morten Fløtre Solheim.

Første omgang
Vaulen B har gått gjennom sesongen på imponerende vis, men her var mange litt halvredde med over et dusin med tunge forfall.

Trener Jarle Eike hadde egentlig tenkt å gå lavere ut, men etter å ha sett Suldals slappe oppvarming la han om til høyt press fra start for å sjokke dem.

Det skulle gi umiddelbar uttelling. Even Kvame fikk fyrt av et skudd. Suldals keeper ga retur og fra skrå vinkel løftet Morten Fløtre Solheim inn før to minutters spill.

Sondre Isene har en presis fot og hans frispark ble gitt til corner av keeper. Den kontret Suldal på og Isene fikk gult kort for trøyeholdning etter fem minutter.

Vaulen stormet så frem på venstre etter syv minutter. Morten Fløtre Solheim slo til Vetle Birkedal som kom helt ned til linja, men skuddet fra død vinkel gikk gjennom hanskene på keeper og inn i nettet!

En meget god Even Kvame spilte så fri Espen Knudsen til høyre i boks. Den omskolerte stopperen "Balsam" så ut som en goalgetter der da han la til rette og skjøt hardt i korthjørnet. Dermed 3-0 etter ti minutter.

Morten Fløtre Solheim slo så flatt foran mål hvor en Suldal-spiller nær scoret selvmål.

Det var den tidligere vaulenspilleren Mo Dawud som skulle komme til Suldals første sjanse etter 14 minutter, men han satte like utenfor.

Morten Fløtre Solheim ble så dømt i offside da han var alene med keeper, men han satte uansett over etter 17 minutter.

Etter sjokkstarten hadde de jevnet seg noe ut og Suldal kom til en heading som gikk inn til keeper Jack Aguera etter 20 minutter. Jack som hadde nærmeste slekt på besøk fra England var nok stolt over å få vise frem Vaulen IL.

Eirik Haglund kjempet seg fremover på et raid etter 24 minutter. Med sin store fart føyk han i et mål stående rundt banen. Store smerter for Haglund og vi fryktet legevakten, men heldigvis kom han seg etter hvert på beina etter å ha fått trøst av medic Frode Lima.

Jarle Eike hadde allerede forberedt et bytte da han fikk kontrabeskjed fra Rakkestads store sønn som gjerne ville fortsette.

Vetle Birkedal viste så vision da han slo fri Sondre Isene, legget var pent og Espen Knudsen var nær ved å heade inn.

Spillerne gikk så bort til Jack Aguera for å gratulere han med en fantastisk enhåndsredning helt borte ved stolperota etter 28 minutter. Her snakker vi muligens om årets redning på Vaulenbanen?

Nå tøfnet det seg til samtidig som temperaturen steg. Espen Knudsen fikk gult kort for det vi antar var munnbruk.

Så en kjekk debut da unge Noah Fynn Alves kom inn for Haglund etter 31 minutter. Dermed den første 2007-modellen som har fått seniorkamper i Vaulen. Her snakker vi nok om "årets fynn"?

Morten Fløtre Solheim fikk så en arm over skulderen og deiset i bakken. Vaulen ville ha straffespark med rette, men dommeren ga frispark motsatt vei etter 34 minutter.

Rene Adjemi, også han med en fortid i oransj, fikk så gult kort etter røff behandling av Noah Fynn Alves etter 38 minutter.

Espen Knudsen storspilte som spiss her og var en kandidat til banens beste spiller. Her fant han en fri Vetle Birkedal, men skuddet gikk for tett opp i keeper som gikk gitt til hjørne.

Birkedal slo corneren inn i blenderen og ballen spratt forbi to dueller før en fri Anders Idsø på andre stolpe fikk et for urent touch slik at forsøket spratt inn til keeper etter 43 minutter.

Den defensive midtbanespilleren Idsø slapp seg mer løs nå og var lengre oppe i banen. Han satte opp Birkedal to ganger uten at vi skulle lykkes. Morten Fløtre Solheim hadde også et skudd utenfor etter 45 minutter.

Knappe minuttet ble lagt til før dommer Enok Aspelund fra Pol blåste i fløyta.

En strålende start på omgangen hvor man punkterer kampen på ti minutter. Energiske Isene og Kvame på midten løp opp det meste, mens Idsø lå fint å balanserte og strødde pasninger.

Andre omgang

Et uendret Vaulen tok avspark etter pause. Før minuttet satt den igjen for vertene. Anders Idsø satte i gang Espen Knudsen som la kort på tverrs på 16 meter, ballen gikk over til Morten Fløtre Solheim som satte kontant fra 16 meter.

4-0 ble til 5-0 tre minutter senere. Igjen etter flott spill. Sondre Isene fant Espen Knudsen som løftet vakkert inn fra sekstenmeterstreken.

Vaulen fortsatte å presse høyt og Morten Fløtre Solheim var nær ved å snappe ballen fra keeper på fem meter.

Så et hyggelig innhopp da Øyvind Vollen kom inn for Torgersen etter 57 minutter. Vollen har jo vært bærebjelken på B-laget i en rekke år, men har slitt voldsomt med skader denne sesongen.

Vi hadde nok blitt litt bortskjemte for en heller laber periode fra Vaulen fulgte. Det vil si at Suldal hadde mye av ball inne på vår halvdel.

Øyvind Vollen gikk så tøft inn i en duell før han dyttet motspilleren. Dermed gult kort til rektoren.

Endre Lien kom inn på kanten for Knudsen etter 63 minutter, dermed skulle han samarbeide på venstre sammen med søskenbarnet Eirik Moen.

Dagens peneste goal var det nok Sondre Isene som stod for da han riflet inn et langskudd oppunder nettaket etter 66 minutter. En herlig feiring av Isene fulgte og vi får beklage at kameraet hadde gått i sleep-mode da man ikke hadde vært frempå på en stund.

Før man fikk tatt avspark kom Michael Sivertsen inn for Fløtre Solheim. Sivertsen hadde mirakuløst blitt god i beina etter en smell under Fiber Cup i Randaberg Arena dagen før.

Vaulen kontrert inn 7-0 etter et heftig raid på venstre av 15-åringen Noah Fynn Alves. Han kom helt ned til linja og slo lurt på baksida av keeper som ikke hadde sett den komme. På andre stolpe lurte Michael Sivertsen som fikk en lett oppgave å sette inn i det tomme buret.

"Det var din goal," roste Mikki til unge Noah i feiringen.

Trippelbytte fulgte. Flere var slitne nå og Arefjord, Svensen og Winsnes erstattet Isene, Birkedal og Moen. Med 50 år gamle Winsnes på banen var det en aldersdifferanse i laget på 35 år ned til unge Noah!

Håvard Fatnes ga så Endre Lien et luftig svev da han kom susende inn i en takling fra siden etter 77 minutter. Dommeren kunne ikke gjøre noe annet en å gi det gule kortet.

Vaulen lå egentlig bakpå og kontret med stikkere her, men som regel ble det blåst av for offside.

Vetle Birkedal kom innpå igjen etter 83 minutter. Ut gikk Anders Idsø til dagens største applaus. 42 år gamle Idsø regnes blant de største i klubbhistorien med sine 464 A-kamper og han kan det ennå da han er i ekstremt god fysisk form.

Mer tenners gnissel da Vetle Birkedal ble blåst av i offside på Simon Sakkestads flotte stikker etter 87 minutter.

Suldal fikk et trøstemål etter 92 minutter da man satte vakkert fra 15 meter ved Johannes Wigestrand.

Etter fire minutters tilleggstid ble det blåst av og laget gikk direkte inn i et seiersrop ledet an av kaptein Simon Sakkestad. Et historisk seriegull hvor man kommer foran et hardtsatsende Hinna lar seg absolutt høre.